Allt fler vill flytta till bostadsrätt – detta är anledningen

by admin on January 8, 2018

673-1

Ibland är det nödvändigt att flytta. Barnen växer upp och huset blir för stort. Eller tvärtom, lägenheten verkar krympa när familjen utökas. Eftersom det finns många olika sorters bostäder kan du alltid något som passar dig och dina behov. Bland de mer populära valen befinner sig bostadsrätterna.

En fördel med att bo i lägenhet är att du slipper en massa jobb med gårdsplan eller trädgård. Även om du tycker om att påta i jorden så kanske dina krafter eller din tid är något begränsade. Samtidigt så vill de flesta ha lite fint omkring sig, omgivningar som inbjuder till stilla stunder med eller utan grannarna. En väl underhållen bostadsrättsförening kan vara lösningen på detta.

Organisera din flytt

Det kan vara väldigt stressigt med en flytt, även om du ser fram emot ditt nya hem. Förutom att packa alla saker finns det ju så mycket annat att hålla reda på. Samtidigt som du måste fortsätta jobba och eventuellt ta hand om barnen också. Tiden verkar aldrig räcka till och du finner dig ofta med kartongerna långt fram på nätterna. Här finns det dock något du kan göra för att allt ska kännas så mycket lättare. Du kan få hjälp med flytten genom att anlita en specialiserad firma. Ta dig en titt på flytt Eskilstuna.

Egentligen behöver du inte göra någonting alls själv, om det är det bästa för dig. Men många väljer att ta hand om packningen, för att sedan överlåta själva flytten på proffsen. Även flyttstädningen kan det vara bäst att slippa, och du får bra priser när du bokar allting tillsammans. eplstad.se ger dig allt du behöver veta inför din flytt i Linköping men har du fler frågor är du såklart välkommen att kontakta dem.

673-2

Dags för bostadsrätt

Det kostar inte alls så mycket att hyra in någon för flytten. Idag har du flera valmöjligheter och det är alltid till gagn för konsumenten. Med RUT-avdraget minskar kostnaden ännu mer. När du tänker på vad du får ut av priset så är det verkligen värt varje krona. Istället för att börja livet i din nya bostad helt utmattad så kan du faktisk glädja dig åt det. och det är ju så det egentligen borde vara. Det är klart att du kan be familj och vänner om hjälp. Men de har också mycket att göra och de flesta har inte heller den ork som behövs för att bära tungt.

Eskilstuna-Kuriren rapporterar i denna artikel om hur många vill flytta in i bostadsrätt. Här är det naturligtvis fråga om ett unikt boende, där fokus ligger väldigt mycket på trivsel. Med fina omgivningar brukar också förfall och även vandalism minska. Ibland finns det också vissa kriterier för de som kan köpa lägenheterna, typ att du måste vara i en särskild ålder eller äldre. Detta kan även skapa en fin stämning eftersom du redan har något gemensamt med de andra ägarna.

Ta hand om de nya

Det byggs mycket runt om i landet just nu, och en av orsakerna är alla nya som kommer hit. Oavsett vad folk anser om politik och flyktingar så är det just nu behov av flera nya bostäder. Många av dem som fått sitt tillstånd bara längtar efter att komma igång med arbete, skola och allt annat som hänger ihop med ett normalt liv. Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om hur ensamkommande som anländer till Sverige ska slippa flytta till andra städer. Det görs stora ansträngningar för att de ska kunna fortsätta i skolan och stanna kvar där de känner sig hemma.

Bostadsrätter kan vara ett bra sätt att komma igång med eget boende. Om du bara har ett stadigt jobb och ordnad ekonomi så blir det inte alls så dyrt. Det ger barnen stabilitet och du har mer att säga till om rörande ditt boende. Eftersom det finns flera olika storlekar att välja mellan så går det nästan alltid att hitta en som passar både dina önskemål och din budget. Det är klart att vissa områden i innerstan kan ligga utanför räckhåll för ganska många. Men det finns flera underbara områden och föreningar på annat håll.

Härligt med egen bostad

För den som hyrt lägenhet eller hus kan det vara en riktig lättnad att äntligen kunna köpa sig en egen bostadsrätt. Den behöver inte vara så stor, men det är i alla fall din egen. En del tycker om att renovera och jobba med hemmet, och då kan du få tag på en ännu billigare lägenhet. Kanske en som är lite äldre och som inte uppdaterats på länge. Mycket görs som förening, men det handlar ofta om de stora sakerna och inte inredningen. Genom att sätta in ett nytt kök och fräscha upp badrummet så kan hela hemmet förändras.

Om du sedan vill sälja så har du en stor chans att tjäna på affären. Men även för dig och din familj är det skönt att känna sig trygga och ha en trevlig lägenhet. För en del är bostadsrätten ett steg mot eget hus. Kanske när familjen har blivit ännu större eller du tjänar mer. Andra tänker tvärtom, de vill ha en fin bostad för att njuta av pensionsåldern och allt de har planerat. Ett stort antal fina bostadsrättsföreningar accepterar faktiskt bara köpare som är över 55 eller där omkring. Men naturligtvis är det gott om bra ställen där vem som helst kan bo. Nära till skolor, affärer, kultur eller nöjen-  allt efter vad just du tycker är viktigt.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: