Blogg: Mina favoritbehandlingar på spa

by admin on July 10, 2012

hotell-spaDet finns inget som är mer avslappnade är en lyxig spa weekend. Det finns flera olika behandlingar att välja mellan och här kommer jag att gå igenom några som jag testat på olika spa hotell runt om i världen.

Alla dessa behandlingar syftar i att förbättra utseendet och få dig att slappna av. Ett varningens finger bara: många spa hotell där behandlingen görs inne rummet så kan priserna ligga ganska så högt. Det går lika bra att ta sig till det område i hotellet där behandlingarna görs istället för ”room service”.

Den vanligaste behandlingen i ett spa paket när man är på en spa weekend är den gamla goda massagen. Under tusentals år har massagen hjälpt människor att släppa på muskelspänningar, öka blodcirkulationen och ta bort smärta. Många hälsoexperter rekommenderar i dag inte bara massage de gånger man besöker ett spa utan även på månatlig basis, om inte veckovis. Var dock försiktig med massagen om du är mycket förkyld eller har utslag och liknande.
Ansiktsbehandlingar är också mycket populära och kanske är det de flesta associerar med ett spa. Med en skön ansiktsbehandling är det enkelt att slappna av och den hjälper till att rengöra ansiktet. Görs ansiktsbehandlingen rätt så hjälper den också till att avlägsna smuts och gammalt skinn. När man tittar sig i spegeln så blänker man som en sol efteråt! Vanligtvis som består behandlingen på ett spa av dessa tre delar:  Rena huden, ånga och ansiktsmassage.

En annan popular behandling är den så kallade “body scrubben”. Här får man med många av fördelarna som en spa weekend kan ge. Vissa behandlare använder bland annat salt Rosmarie, lavendel och sjögräs. Slutresultatet är att allt död hud försvinner vilket gör att man ser bättre ut, för en mjukare hy och det ökar även blodcirkulationen. Utöver kroppsskrubbningen så har vissa spa paket även kroppsomslag där man omges av lera, krämer eller olika vätskor. Efter man har täckts i detta viras man runt tight i en filt och får vara där i 15-45 minuter.

Det finns otroligt många olika spa hotell att välja mellan som vi alla vet. Men om ni någonsin åker till Japan kan jag rekommendera Shiatsu som är väldigt känt där. Vad som händer här är att behandlaren på spa hotellet pressar ihop musklerna på dig med sina tummar och fingrar. Innan du åker till ett spa hotell nästa gång så fundera gärna ut vilken av alla sorters behandlingar du är sugen på. Eller om du vill lyxa till det ordentligt – ta allihopa! Det viktigaste är att behandlarna är licensierade och utbildade i de olika behandlingssätten. Hoppas att du tyckt om min lilla guide till ett bra spa. Välkommen åter!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: