Därför är det viktigt att göteborgarna växer med sin stad

by admin on April 2, 2018

713-1

Göteborg har haft en viktig del i Sveriges historia, och i alla de närliggande länderna. Staden grundades 1621 och har redan från början haft en avgörande position för riket. Dess design med kanaler och alla träd för tanken till holländarna, som också var de som fick i uppdrag att utforma staden. Men nu har Göteborg vuxit upp och blivit stort. Det fortsätter att växa och alla som bor i staden gör bäst i att hänga med.

Att växa tillsammans med din stad kan innebära mycket. För de som vuxit upp i Göteborg har den förändrats en hel del. Redan på 1800-talet så fick staden sina första spårvagnar. I början kostade det bara 10 öre för en sträcka. Idag finns det fortfarande många spårvagnar, även om de nu är elektriska och det kostar lite mer att ta dem. Men något som verkligen ökat i Göteborg är biltrafiken.

Alltid trevligt i Göteborg

Det är Sveriges näst största stad med nästan 600 000 invånare och det märks. Den formligen sjuder av liv och det finns mycket att göra här. Sport och kultur är högt uppskattade, men även andra nöjen finns i ett överflöd. Liseberg besöks varje år av mer än tre miljoner människor, med allt vad det innebär för turismen. Men även de som bor här året om har lärt sig att leka när det behövs. För att få mer tid över för sig själva väljer allt fler vanliga familjer att outsourca, precis som de stora företagen. Detta gör de med smart hemstädning i Göteborg.

Genom att anlita en utomstående firma som tar hand om och städar ditt hem så lösgör du inte bara tid. Det tar en hel del energi i anspråk för att hålla hemmet i det skick du önskar. Här har du dock chansen att lägga denna ork på något annat. En hobby, till exempel, eller kanske dina barn. Istället för att komma hem från jobbet och direkt börja dammsuga så kan du ta ett par minuter och lägga pussel tillsammans. Eller vad du än har lust med. Detta är en växande trend på flera ställen runt om i landet. Städo utför hemstäd i Västerås och dess närhet.

713-2

En stad i tillväxt

Det byggs mycket i Göteborg, bland annat Hisingsbron och Johanneberg Science Park. I de yttre delarna satsas det på nybyggen, staden ska växa utåt så alla får plats. Rent allmänt så har exporten från staden ökat och arbetslösheten sjunkit. Bra trender som alla hoppas ska fortsätta i samma banor. Målet är en modern stad där de flesta har ett meningsfyllt arbete och en bra bostad. Nu växer det nya Göteborg fram. Läs mer i den här artikeln i Expressen.

Naturligtvis har Göteborg sina problem, precis som alla andra städer. Något som vissa politiker talar mycket om är jämlikhet. Eller rättare sagt bristen på den samma. Därför har de startat upp olika program som ska komma tillrätta med problemet. I liknande banor finns satsningarna Trygg i Göteborg samt den internationella Purple Flag. Allt detta ska göra Göteborg ännu trevligare och säkrare för befolkningen.

Problem med transport

Befolkningsökningen har satt sina spår på stadens infrastruktur. Även om ett stort antal personer pendlar med offentlig transport så har antalet bilar ökat dramatiskt. Många behöver bilen inte bara för att komma till jobbet men även under arbetsdagens gång. Vägarna kanske är bra och väl utrustade, men parkering i innerstaden har börjat bli begränsad. Detta har lett till att en del ledande karaktärer och politiker börjat tala om en bilfri stad.

Egentligen är konceptet med en bilfri innerstad inte begränsad till Göteborg. På sina håll finns det avgifter för att komma in i städerna och parkeringspriserna är skyhöga. Vad många frågar sig är dock om detta är lösningen. Om det eventuellt inte skulle vara bättre att bygga fler parkeringshus och få undan problemet på ett konstruktivt sätt. Göteborgs-Posten skriver här om hur Göteborg växer och det är viktigt att växa med staden.

Det framtida Göteborg

Transport och tillväxt har alltid varit politiska frågor, som ofta får stor täckning i samband med valen. Alla önskar att jobbtillfällena ska öka och att hela staden ska fungera bättre. Säkerhet, och inte bara på dagtid, är alltid en viktig diskussionspunkt. Förhoppningen är att göteborgarna ska växa tillsammans med sin stad. Att transport och parkering ska bli ännu bättre, så att vardagen flyter på som den ska.

I takt med att staden växer rent fysiskt så finns det alltså flera projekt för att hänga med i tillväxten. Det framtida Göteborg ska bli ännu mer attraktivt för investerare, men ändå fortsätta att vara den trevliga stad som drar så många besökare varje dag. Om du frågar en göteborgare så är detta den bästa staden att bo i, precis som det ska vara när du är stolt över din stad.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: