Därför blir det vrakpris på mögelhus

by admin on May 17, 2019

1578-1

Bara ordet mögel kan få en del att rysa. Det är en tråkig sak som kan förstöra ett helt hus. I alla fall om du inte tar itu med det med en gång. Även de allra mest angripna bostäderna går att sanera för det mesta. Det kan ta lite tid men är vanligtvis möjligt. Men det finns ju ingen anledning till att låta det gå så långt, i alla fall inte om du själv bor i huset. Då är det bättre att redan från början göra vad du kan för att mögel inte ska uppstå.

Bland annat så gäller det att vädra ordentligt. Mögel trivs i fuktiga, instängda utrymmen. Det är därför som du ofta märker det först i badrummet. Men även dåligt isolerade fönster kan vara en grogrund. Kallvindar är en annan intressant plats för mögel. Det allra bästa är att kontakta en firma som är specialiserad på inomhusmiljö och ventilation. De kan göra en kontroll för att se hur läget är. Om det skulle behövas kan de också sanera ditt hem.

Underhålla hus och hem

De flesta inreder sitt hem med omtanke. Om du bygger eget så planerar du fönster och väderstreck, utrymme för framtida barn eller umgängeskretsen. Möblerna väljs med omsorg, och du går kanske omkring i flera butiker innan du bestämmer dig. Dels ska de hålla ett tag men du vill också trivas med dem. Allt detta är en härlig del av att skapa ett hem. Men vad du ska vara minst lika noga med är luften och miljön i ditt nya hem. Den miljö där du vistas en stor del av ditt liv. Du kan göra mycket redan från början för att göra det till en oas där alla mår bra.

Bland annat ska du installera tillräckligt med ventiler. Det kanske finns några på plats när du flyttar in, men här kan du lägga en god grund för en bra inomhusmiljö. Prata igenom det hela med den där firman som du kontaktat för inspektion. De kan ge dig praktiska råd som fungerar. Med spetskompetens inom avfuktningar och saneringar kan du vara säker på att du får ett bra resultat. Ibland kan det räcka med några små ingrepp som gör stor skillnad. Det är en del av underhållet som ju är ganska självklart med ett hus. Vissa modeller är gjorda för att starta av sig själva. De märker när luftfuktigheten blir allt för stor och sätter då igång ventilationen. Andra skapar ett sorts drag så att luften hela tiden cirkulerar.

1578-2

När det värsta händer

Vad ska du då göra om du upptäcker mögel? Återigen så lönar det sig att kontakta experterna. Problemet är nämligen att mögel sprider sig med luften. Sporerna är så små att du inte ser dem men de kan förorsaka svåra hälsoproblem. Vissa familjer märker inte ens att de har mögel. Istället är barnen ofta sjuka med hosta eller andra luftrörsproblem. När det fortsätter under en längre tid kanske du börjar undersöka hemmet och hittar då mögel. Det var alltså inte en förkylning utan en allergisk reaktion.

För att undvika att det sprider sig ska man inte bara börja tvätta bort möglet. Låt proffsen ta hand om det hela. De kan sanera allting och sedan behandla det så att möglet inte kommer tillbaka. Ibland kan de rekommendera att du installera en avfuktare eller ytterligare ventilering. Du kan sanera vinden från mögel med Avfuktnings teknik. Mindre angrepp kanske du kan klara av själv, men det är alltid bäst att be om råd. För du vill absolut inte att möglet ska sprida sig någon annanstans. Allra helst vill du aldrig se en mögelfläck mer i hela ditt liv.

Ta möglet på allvar

Det här är inte en sak som du kan ignorera. Mögel har satts i samband med en rad olika sjukdomar och allergier. Det kan bli nog så allvarligt om du utsätts för mögel på regelbunden basis. Vissa skolor har måst stängas för att eleverna inte ska bli sjuka. Om inget görs med en gång så kan det gå så djupt att en omfattande sanering krävs för att bli av med det. Sveriges Radio rapporterar i den här artikeln om hur en hyresvärd tvingades mögelsanera en bostad. Det är tyvärr inte en isolerad händelse.

1578-3

Eftersom det är ett ganska stort jobb när möglet spritts så säljs gärna angripna hus till en billig penning. Det är klart att du måste betala för att sanera, men den totala kostnaden kan ändå vara värt priset. I alla fall om huset ligger i ett populärt område eller har en tomt som är värdefull. Det har funnits tillfällen då hemska hus har dragit till sig flera spekulanter. Hemska för att de var fulla av mögel. Det är klart att en del nog hellre skulle riva dem än sanera, men med ett bra pris så lönar det sig också. Expressen skriver i en artikel om vrakpris på mögelhus. Du kan göra en riktig affär om du inte är rädd för en djupare sanering.

Skapa ett mögelfritt hem

Det är många barn som lider av allergier nu för tiden. Både mot mat och annat som finns runt omkring dem i omgivningarna. För små barn kan det vara väldigt jobbigt att ständigt vara sjuk. Inte ens vuxna mår psykiskt bra av att ha allergier eller ständigt känna sig utmattade. Allt fler satsar därför på en sund livsstil som faktiskt kan förhindra en del allergier från att uppstå. Det är inte så lätt alla gånger men väl värt ansträngningen.

Många äter sund mat och motionerar regelbundet. De har köttfria måndagar och ser till att gå tiotusen steg varje dag. Allt detta ger dig en stark kropp som kan motstå det mesta. Du märker ganska snabbt att ditt immunförsvar fungerar bättre och att du inte blir sjuk lika ofta som tidigare. Men även luften som du andas är av vikt, och bör kontrolleras. Se till att vädra ut varje morgon eller när du kommer hem från jobbet. Det rekommenderas att öppna allt under en kortare tid hellre än att låta fönstret stå på glänt hela dagen. Om du bor i en storstad vill du inte heller få in avgaser och föroreningar.

Installera gärna bra ventilation lite varstans. Vid en kontroll så kanske du får vissa förslag. Det kostar att köpa utrustning och förändra saker i hemmet. Men när du tänker på hur viktigt det är för din hälsa så försvinner alla sådana tankar. Istället handlar det om att satsa på en sund innemiljö för dig och din familj. Det är det minsta du kan göra för att verkligen ta hand om er. Utan mögel mår alla mycket bättre, och risken för allergi minskar avsevärt.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: