En aktiv semester med massage 

by admin on June 25, 2017

132-6-1-aktiv-semester-traning-massage

Allt fler väljer att resa på en aktiv semester. Det innebär i princip att du tränar eller gör någon annan fysisk aktivitet under din resa. Det måste inte vara hela resan som är så kallat aktiv, utan du kan gärna kombinera den med annat. Många ser till att få med sig sol och bad, eller kanske någon intressant storstad.

På semesterns ska du få göra precis vad du vill, det är liksom tanken med att vara ledig. Eftersom så många tycker om att vara aktiva, det är en normal del av deras vardag, så fortsätter de gärna med det under sin resa. Det känns så mycket bättre att springa på en sandstrand, eller spela tennis bredvid en olivlund.

Aktiv semester i hemmet

Men du måste inte resa bort för att kunna vara aktiv under semestern. Istället kan du stanna hemma och istället ha mer tid och ro att ta hand om dig själv. Ta en lite längre joggingrunda i parken, för att sedan boka in en idrottsmassage. Gå ända ner till sjön för att sedan svalka av dig genom att simma runt den. När du sedan lägger dig på stranden så kommer hela kroppen att kännas genomkörd och redo för en paus. Gå hit för att hitta massage i Linköping och investera i dig själv.

Det viktiga är alltså inte alltid var du är någonstans utan vad du gör med din semester. Här har du verkligen möjligheten att komma ikapp både fysiskt och mentalt. Många låter vardagen svepa dem med sig i ett lopp där det inte alltid är så lätt att komma upp för att andas. Du gör det du måste, och har inte så mycket tid över för annat. Men på semestern så är det annorlunda. Även om du har saker du måste hinna med, så finns det också tid över för att ta hand om dig själv. Vad skillnaden mellan en naprapat och kiropraktor är går att läsa om här.

Vad är massage bra för?

Det finns olika sorters massage, med många skolor. En del är mest till för att du ska slappna av. Ibland behövs det inte alls så mycket innan du gått ner i varv och blivit helt lugn. Andra är mer inriktade på en viss kategori. Som massage för de gravida, idrottsmassage och andra specialiteter. Ryggont? På den här sidan i Expressen kan du läsa om hur massage kan hjälpa.

Ryggen och axlarna är ett område som ofta blir stela. Du kör upp axlarna när du sitter framför datorn, kör bil eller sitter och textar på mobilen. Efter ett tag så byggs det upp till huvudvärk eller andra smärtor. Då är det bra mycket bättre att använda din semester till ett program med massage. Efter bara några gånger kommer du att må mycket bättre. Vanligtvis så ger de också ett program för att träna upp musklerna själv. Kombinationen med träning och massage är oslagbar.

132-6-2-massage-semester-aktiv-avslappnande

Sol, bad och massage

För många turister är det en given sak att gå på massage. I många länder kostar det inte alls så mycket och du kan ha råd att låta hela familjen bli masserad mer än en gång. Detta är fallet inte bara i Thailand där massage är en traditionell syssla. Även på andra orter har man inkluderat massage salonger med allt annat som erbjuds besökarna. Dagens Nyheter skriver här om en aktiv semester med härlig massage.

En dag kanske du kan prova på benmassage, en annan dag är det dags för ryggen. Skönhetsmassage sitter inte helt fel den heller, för att inte tala om en djupgående ansiktsmassage. Semestern blir snabbt uppbokad, med en eller flera sorters massage. Många passar på att göra andra skönhetsbehandlingar samtidigt, för ett fullt paket.

Utnyttja din semester fullt ut

Men sedan var det den där delen med att vara aktiv under semestern. Det handlar alltså inte bara om sol och bad utan en del ansträngning också. Här finns det dock flera positiva aspekter att tänka på. Om du vanligtvis är aktiv kommer det att vara roligt att göra något speciellt under semestern. En vältränad person har inga problem med att vandra runt en hel grekisk ö. Men även om du bara är en vanlig motionär så kan du uppleva så mycket mer om du ger dig ut utanför de avgränsade sandstränderna.

Efter ett par dagar med promenader eller cykling så kan det vara skönt att återvända till hotellet. Här väntar soliga dagar med ett par timmar hos massören. Efter att kroppen använts fullt ut med aktiviteter är det bara bra att ta hand om den ordentligt. För forskningen visar att massage efter träning eller fysisk ansträngning gör att kroppen återhämtar sig mycket snabbare. Med andra ord är det en vinnarsituation på alla sätt och vis. En sund kropp och avslappnande massage. Bättre kan det nästan inte bli på semestern.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: