Flytthjälp kan lösa bostadskrisen

by admin on January 10, 2020

1855-1

Över hela landet så är det brist på bostäder. På sina håll bor flera familjer i samma lägenhet, bara för att de inte kan hitta något eget. Ibland är det inte så lätt att byta ort heller, speciellt om du har barn som går i skolan. Andra måste flytta för att de får jobb någon annanstans. Men då uppstår krisen med bostad. Eftersom det är ett så utspritt problem är alla lösningar välkomna.

Ett sätt att komma till rätta med den akuta bostadsbristen är naturligtvis att bygga fler hus. Och det är också något som regeringen har satsat på. På vissa ställen har de gett tillstånd att bygga på mark som egentligen var tänkt till annat. Men för att klara av det stora behovet av bostäder måste de göra en kompromiss. De ger även bygglov för enklare bostäder, som bara har det allra nödvändigaste. Men det finns fler alternativ som skulle kunna fungera. 

Enkelt att flytta

Nu är det inte bara bostadsbristen som gör det svårt att flytta. Eller rättare sagt-det kanske inte alltid är svårt att flytta men helt klart kan det vara jobbigt. Många upplever det som en stor stress, vilket det ofta också är. För att underlätta för dig själv och din omgivning kan det vara bäst att anlita en professionell firma som tar hand om flytten. Du måste inte göra allting själv utan de sköter det mesta. Ingen stress med https://likasombar.com/affarsomraden/flytthjalp/

Det samma gäller när du väl har kommit in i det nya hemmet. Du vill att det ska vara rent och fint men ibland så räcker inte tiden till. Eller så är det orken som börjar sina, många gamla sliter med att ha det så pass snyggt som de är vana vid. Då kan det vara bra att låta någon annan ta hand om det också, precis som med flytten. På modernt språk kallas det för outsourcing, vilket i princip är att delegera eller leja någon. Alltid skönt med ett rent hem, se mer hos https://likasombar.com/affarsomraden/hemstad/

1855-2

Behovet av fler bostäder

På flera håll runt om i landet är det inte direkt en brist på bostäder som skapar den svåra situationen. Fördelningen är inte jämn och det gör det svårare att hitta något som passar familjens storlek och behov. En del skulle vilja byta ut sin stora villa mot något mindre men håller tillbaka. Det är som sagt jobbigt att flytta vilket i sig självt kan vara ett hinder. Flytthjälp kan lösa bostadskrisen.

Med flytthjälp så kanske den långsiktiga krisen inte blir löst. Men om du får hjälp med att flytta kan det vara allt som krävs för att du ska ta steget fullt ut. Stora bostäder kan brukas av barnfamiljer medan ungdomar och äldre par kan flytta in i de mindre. Naturligtvis ska alla ha chansen att bo som de vill. Men ofta så är det allting runt omkring som hindrar folk från att jämna ut bostadsmarknaden. 

På sina håll har nya områden skapats med goda förutsättningar. Det är lättare att få ett bostadslån eller så lockas du med alla de fördelar som området har. För när du ska flytta handlar det inte bara om själva huset. Allt annat ska också fungera. Det kan vara närheten till offentlig transport, närbutiker eller skolor. Lekplatser, naturområden eller annat som du vill hålla på med på din fritid. Alla har sina egna intressen och behov, vilket är en del av det dagliga livet. Något att inkludera när du planerar en flytt. 

1855-3

Konsten att leva gott

Något som hänger ihop med valet av bostad är konsten att leva. Vissa hem är anpassade till de handikappade, eller äldre som har lite svårt att gå. I vissa föreningar är bara personer över en viss ålder välkomna. Det har inte att göra med fördomar utan är till för att skapa en god hemmiljö. För livet i din bostad är lika viktigt som valet av den. 

När du flyttar är det naturligt att boka in en flyttfirma. Det finns inte längre någon anledning att göra allting själv, för priserna är mycket rimliga. Med tanke på att du också kan utnyttja RUT-avdraget för en flytt så lönar det sig nästan att undvika jobbet själv. Dina kompisar kommer att bli överlyckliga när de slipper bära och kan komma direkt till invigningsfesten. 

En god hemmiljö innebär ibland att du delegerar vissa sysslor. Återigen så är priserna och avdragen gunstiga, vilket gör det lättare för fler personer att göra detta val. För de äldre kan det kanske vara en bra present från deras vuxna barn, speciellt om de inte är kvalificerade för hemtjänst. Framför allt är det viktigt för de som har speciella behov. Ålder, sjukdom och mycket annat kan göra att du inte klarar av att göra allting själv. Hemstädning kan hjälpa de med olika handikapp. Läs mer i artikeln i Aftonbladet

En lösning på alla kriser

Det finns ingen universell lösning på alla behov som finns. Dels är alla olika, med sina egna förutsättningar. Sedan finns det inte resurser för precis allt. Du måste välja var du ska lägga dina pengar, men även hur du ska använda din tid. Om du kunde välja mellan att tillbringa tid med dina barn och att städa hemmet borde det vara självklart vem som vinner. Genom att boka in hemstädning kan du faktiskt göra det du allra helst vill. En liten detalj som ger dig större chans att umgås med dina nära och kära. 

Genom att bygga fler bostäder kan bostadskrisen minska. Det är faktiskt riktigt illa på sina håll, men det måste inte vara så. Målet är att alla ska kunna bo var de vill och i vilken sorts bostad som de vill. En utopi enligt de flesta, men det är bättre att sikta på stjärnorna. Helt klart bör ett grundläggande mål vara att alla har en bostad med god standard och tillräckligt många rum för familjen. Samt att du inte ska behöva dela hem såvida det inte är ditt eget val. Flytthjälp kan vara ett annat sätt att få folk att röra på sig. Att göra slag i saken och byta hem. Alla förslag är välkomna, för det behövs bostäder. 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: