Märkning av barnens kläder

by admin on November 8, 2013

De flesta som arbetar inom förskolor och dagis håller med om att namnlappar till barnkläder är grundläggande. Istället för att förlora en massa dyrbar tid på att ta reda på vem som äger vilka kläder, kan man koncentrera sig på aktiviteter med barnen. Det finns olika sorters etiketter man kan välja mellan.

MA204-skolgårdNamnlappar till barnkläder kommer i olika storlekar och utföranden. Det vanliga är namnetiketter av tyg, eftersom man kan tvätta dem i maskin. De som tillverkas i satin är lena och sköna mote huden, det ska inte skava. Man kan köpa de som sys fast inne i kläderna om man så önskar, de är snygga och rejäla. Men det finns även mycket bra namnlappar som man stryker fast, vilket är snabbt och effektivt. Andra är självhäftande, som ett klistermärke.

Vare sig man köper dyra märkeskläder eller vanliga, enkla kläder, är det snyggt med namnetiketter i tyg. Om barnen ärver kläder av varandra är det bäst med de som sitter fast ordentligt, men inte permanent. Då kan man lätt byta ut dessa namnlappar till barnkläder när det är dags. Barn växer så fort, speciellt när de är små, att kvalitetskläder lätt kan användas av flera generationer.

Många köper också begagnade barnkläder idag, det finns flera möjligheter för både byte och försäljning. Har den tidigare ägaren skrivit namnet på hängaren är det lätt att klistra fast namnetiketter i tyg och skriva det egna namnet på den. Andra sätter namnet på den lilla lappen med tvättråd, där stör den inte men är ändå lätt att hitta vid behov.

Har man många barn i nära ålder kan man använda sig av namnetiketter i tyg med olika färger. Dels kan man variera bården runt etiketten, men ibland även texten eller bakgrunden. Man kan också köpa namnlappar till barnkläder med en liten bild på dem. Samma bild kan man sedan använda på kroken för ytterkläderna, så barnet vet precis var de ska hänga av sig. Man kan också få liknande etiketter för skor och stövlar.

Genom att märka barnens kläder kan man spara mycket tid. Det är också lättare att undvika att man tar med sig någon annans kläder hem om alla märker sina kläder. Därför uppmuntras alla föräldrar att ta sig den tid som behövs och sätta in namnlappar i barnens kläder, av en eller annan sort. Det är väl värt den möda som krävs, även om man har flera barn.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: