Rikare liv med massagefåtölj

by admin on November 25, 2019

1825-1

Massage har varit en grundläggande del av vård och omsorg i flera tusen år. Speciellt i de österländska länderna där det praktiseras flera olika former av massage. Nu har allt fler av dessa kommit till Sverige, med mycket goda resultat. Speciellt nu för tiden när folk ofta sitter stilla och jobbar så behöver de lite extra omsorg. Musklerna behöver stimuleras för att fungera. 

På många arbetsplatser satsas det lite extra på de anställdas välbefinnande. De får subventionerad massage och träning, men även bättre arbetsstationer. Med korrekta möbler kan du undvika flera av de skador som är så vanliga på kontoren. Du slipper musarmar och gamnackar, och många andra problem reduceras. Det är en investering i företagets hälsa som verkligen lönar sig. 

Konsten att sitta rätt

Det första du ska se på är hur du sitter. Alla är inte likadana så det är ganska uppenbart att standardmöbler inte passar vem som helst. Du kanske har korta ben eller är bara lite längre än medelvärdet. Direkt så blir det svårt att sitta och jobba hela dagarna. Till och med barn upplever detta problem i skolorna eftersom de också är unika. Men det finns bra lösningar. Arbetsstolar hos Ergoff gör att du sitter skönt. 

Reglerbara stolar samt höj-och sänkbara bord kan vara det som behövs för att alla ska må bättre. Det har blivit vanligt att stå och jobba. Inte bara för att du vill bränna kalorier, men framför allt för att det är bra för ryggen. Många företag har hängt med i utvecklingen och skapat en arbetsplats som är anpassad till de människor som jobbar där varje dag. 

Detta kan också inkludera en anordning för massage. På sina håll kommer sjukgymnaster till kontoret med jämna mellanrum för att ge behandlingar. De anställda betalar kanske för det men de får göra det på arbetstid. Andra verksamheter ställer in en massagefåtölj i personalrummet. När du har rast kan du gå dit och få dig en riktig genomkörare. Alla älskar en skön massagefåtölj

1825-2

Ta hand om dig själv

Ergonomiska möbler är viktiga, likaså en ordentlig massage då och då. Men kroppen är inte det enda som behöver tas om hand. Minst lika viktigt är det att må bra mentalt och känslomässigt. I alla fall i den utsträckning det är möjligt. Alla har sina problem att brottas med. Men jobbet borde inte vara en av dem. I en drömvärld så jobbar alla med något de trivs med, och där de kan få utvecklas i sin egen takt. 

Det är naturligtvis inte alltid möjligt att jobba med precis det du vill. De flesta har lån, familj och andra utgifter som de måste ta hand om. Ibland kan det dock vara rädsla som hindrar någon från att ta steget fullt ut och byta inriktning. Du vet vad du har men är inte lika säker på vad du får. Här gäller det att lära sig ta kalkylerade risker. Inte bara kasta sig ut i de okända utan hellre bygga upp en bro som gör det möjligt att göra något annat med sitt liv. En del byter karriär och satsar på ett yrke med arbetsstol

Ibland behöver du inte byta yrke för att må bättre. Det kan vara en fråga om inställning. Något som blivit mycket populärt är motiverande talare och seminarier. Du kan lära dig vara lycklig, mer eller mindre. Det är inte så att du automatiskt blir glad bara för att du bestämmer dig för det. Men de säger att om du ändrar din attityd till vissa saker och personer så kan det förbättra din vardag. Helt klart något som är värt att försöka. Alla vill ju vara lyckliga. 

Utnyttja din massagefåtölj till fullo

Det känns verkligen skönt när benen knådas av starka händer, eller kanske en maskin. Även om det kanske är bäst med en människa som ger dig massage så har massagefåtöljerna mycket att erbjuda. De flesta har varken tid eller råd att gå till en terapeut varje dag. Men du kan lätt ta dig några minuter i fåtöljen, för att stimulera dina muskler och få igång blodcirkulationen. Sveriges Radio berättar om hur en massagefåtölj kan vara bra till mycket. 

Alla knutarna löses upp och du bara känner hur stressen rinner av dig. Kombinera gärna det hela med ett stort glas vatten. Det hjälper kroppen att bli av med de toxiner som frigörs när du får massage. Så många saker är sammankopplade, och du kan göra en hel del för att hjälpa dig själv. Många har speciella punkter som är lite extra ömma eller utsatta. När fåtöljen arbetar sig upp över ryggraden så inkluderas även dessa. Men den stärker även allting runt omkring så att din kropp kan jobba lättare. 

Hur du får ett rikare liv

Det handlar alltså om att ta hand om hela människan. Både kropp och själ, så att säga. Det är inte utan orsak som så många företag satsar på att ha massagefåtöljer tillgängliga för sina anställda. När du sitter där är det svårt att göra så mycket annat än att slappna av. Det är inte lätt att jobba medan du blir knådad överallt. Och eftersom det är så få minuter i taget så kan du faktiskt använda tiden till att stressa ner. 

Du kan reflektera över annat som är viktigt här i livet. Tänka på den goda middag du ska äta ikväll eller om barnens uppkommande julteater. Vad som helst som gör att du känner dig lugn och glad. I kombination med massagen kan det ge dig några minuters behandling som håller i sig hela dagen. Du kanske kommer på att du vill byta inriktning i livet. Eller så inser du att det finns mycket som är bra med var du står just nu. Med en del justeringar kan det bli bättre, men på det stora hela så är det helt okej. 

Massera mera för ett bättre liv

Det är viktigt att sköta om sin kropp. En massagefåtölj kan göra det enklare för dig att hinna med den så viktiga massagen. Någon gång ibland kan det vara bra att gå för en kontroll och massage hos en terapeut. Där emellan tar fåtöljen hand om dig. Kombinera det gärna med en aktiv livsstil. Tänk när du kommer hem efter en träning, tar dig en dusch och stretchar riktigt ordentligt. Därefter sätter du dig i fåtöljen och låter den sköta resten. 

Eller när du haft ett långt möte med klienter som inte är så lätt att handskas med. Du tar en liten rast och sätter dig i fåtöljen. Allting känns så mycket lättare när du reser dig upp därifrån. Ingenting har förändrats, förutom att du fått fart på din kropp. 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: