Så fungerar IPL-laserbehandling

by admin on June 5, 2018

942-1

Så gott som alla trivs allra bäst när de känner sig snygga. Du köper kläder som passar dig, färgar och klipper håret samt sminkar dig. Tillbehör som smycken och klockor är viktiga, likaså väskor eller annat som kompletterar din look. Därför är det också vanligt att gå till en skönhetssalong. Att ta olika behandlingar för att få en kropp som du kan vara stolt över att visa upp.

De flesta föredrar att ta bort hår på ben och runt bikinilinjen. En del går ännu längre och gör olika former av behandlingar. Problemet är att håret ibland växer tillbaka allt för fort och du måste börja om från början igen. Detta är en av anledningarna till att IPL-behandling blivit så populärt.

En riktigt snygg kropp

Nu är det inte bara en sak som gör att du känner dig snygg. Huden behöver ganska mycket uppmärksamhet, och här kan du göra en hel del själv. Varje dag måste du smörja in dig med de rätta krämerna, som ett komplement till de behandlingar du får på salongen. Ögonen är också viktiga. De kallas ibland för kroppens spegel, och de flesta lägger ner lite extra omsorg på dem. Yumilashes ger ett bra resultat för dig som vill se snygg ut.

Men allra viktigast är det att få undan oönskad hårväxt. Det är klart att du kan låta det sitta kvar, men många känner sig inte bekväma med detta. Därför vaxas det och plockas hår, speciellt på vårkanten när badsäsongen närmar sig. Men nu för tiden så är det badsäsong året om, eftersom många reser bort under vintermånaderna. Ipl laser i Stockholm är något som Odenplans Skönhetscenter erbjuder för dig som vill prova det. Det har visat sig vara mycket effektivt.

942-2

Komma igång med laser

IPL står för intensivt pulsat ljus. Det värmer upp huden och vävnaden för att kunna gå ner på djupet. Här påverkar ljuset både hårväxt och hudens struktur. För att få bästa resultat, men också för att undvika brännskador, är det viktigt att maskinen är rätt inställd. Det är inte alla som kan ta denna behandlingen och salongen måste analysera huden noga först. Sveriges Radio rapporterar här att du bör välja en kvalificerad klinik för ipl laserbehandling.

Detta är egentligen fallet med de flesta kroppsbehandlingar. Du ska alltid vara noga med att personalen är kvalificerad och att all utrustning rengörs på rätt sätt. Det handlar trots allt om din kropp. Vissa behandlingar är relativt djupgående och du vill ha allra bästa resultat. Med IPL så är det också fråga om att få ett resultat som håller i sig. Poängen är att alltid vara redo för strandlivet.

Hur fungerar egentligen IPL laserbehandling?

Strålarna från IPL siktar på de hårstrånas färg. Det går alltså inte att behandla vita eller gråa hårstrån. För det sorts ljus som maskinen sänder ut attackerar och förstör proteinerna samt stamcellerna som finns i hårsäcken. Resultatet är då att håret inte växer ut igen. Eller i alla fall att det tar lång tid innan du måste behandlas igen. Det enda är att IPL kan ta lite tid, för det fungerar bara på håret när det är i en aktiv fas. Med andra ord medan det växer. Därför kan du behöva upprepa behandlingarna under en viss tid för att få med dig alla hårsäckar. Sveriges Radio tipsar här om vad ipl laserbehandling är.

Det gör inte ont att behandlas med IPL. Behandlingen skräddarsys enligt din hud och hur din hårväxt är. Ju mörkare dina hårstrån är desto bättre. Tyvärr är det mycket svårt att behandla rött hår eller ljusa nyanser. Det kan också vara svårt om det finns tatueringar eftersom det kan leda till skador eller att tatueringen bleknar.

942-3

 

Fördelar med IPL

Det är inte bara oönskad hårväxt som kan behandlas med IPL. Det är bra för huden och kan få bukt med fläckar, synliga blodkärl och annat som gör att du inte känner dig snygg. Eftersom det bleker tatueringar används det ibland när du ångrar dig och vill få bort dem. När du vill reducera din hårväxt kan det behövas upp till tio behandlingar, om inte fler. Allt för att få med sig så många hårsäckar som möjligt.

Du kan förbereda dig genom att inte sola i tiden före behandlingen. Ju vitare huden är desto bättre. Raka dig också någon dag innan det är dags, för då kan du komma igång med behandlingen lite snabbare. En stor fördel med IPL är att det inte gör ont. Så för många spelar det ingen roll att det kan ta tid. Det handlar om en process där du i slutändan ska slippa tänka på oönskad hårväxt.  

Skönhet kommer inifrån. Men du kan hjälpa dig själv genom att bättra på utsidan. Det handlar mycket om hur du känner dig och vilken syn du har på dig själv. Genom att ta hand om din kropp, både genom kost och olika behandlingar, kan du hålla huvudet högt när du går ut.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: