Så hjälper stödstrumpor i kampen mot åderbråcken

by admin on December 29, 2017

660-3-1

Det finns flera bra anledningar att använda kompressionsstrumpor eller stödstrumpor som de också kallas. En av de viktigaste kanske är att det kan förhindra åderbråck, en åkomma som är nog så vanlig. Många gravida finner också att det hjälper mot trötthet och svullnad, som ofta är en stor del av att vänta barn.

Men även de som är friska eller inte gravida kan ha glädje av lite stöd för benen. Något som gör att blodet cirkulerar och du rent allmänt mår bättre. Det är vanligt för löpare att ha på sig stödstrumpor, det ger det där lilla extra som gör att de orkar springa mer. Kontorsarbetare och chefer som sitter framför ett skrivbord hela dagen märker skillnad när de har stödstrumpor på sig. För att inte glömma de som reser långa sträckor med flygplan.

Må bra varje dag

Det tar lite ansträngning att orka med vardagen och livet rent allmänt. Men ju mer du gör för dig själv desto lättare blir det. Ofta handlar det om att skapa goda vanor. Att äta sund mat och att motionera regelbundet. Även när det är kallt och ruskigt ute. Men det kan också vara en fråga om att klä sig i de rätta kläderna. Kanske något som är varmt och bekvämt så att du kan jobba utomhus. Eller ett par stödstrumpor som gör att du klarar av en lång dag på kontoret utan att bli helt utmattad. På den här sidan hittar du smarta stödstrumpor som ger dig en bekvämare vardag.

Det finns en rad olika modeller när det kommer till stödstrumpor och andra sorters bra sockor eller strumpor. Du kan få det mesta från strumpor utan fot till snygga strumpbyxor. Svarta, beige, grå eller röda. Randiga, blommiga eller varför inte ett par rutiga strumpor? Poängen är att alla ska hitta ett par som passar just dem och det yrke du har. En CEO kanske inte vill sitta med gröna strumpor, det kan vara distraherande. Men många sjuksköterskor satsar ofta på lite starkare färger för att sprida mer glädje. Hos RS Produkter hittar du snygga och smarta tåstrumpor.

660-6-2-stodstrumpor-forhindra-problem

Hjälp när du väntar barn

Det är många gravida kvinnor som upplever att kroppen förändras totalt. Inte bara blir magen större men så gott som allt blir nytt och ofta smärtsamt. Du blir tung och svullen, och det känns ibland som att det tar evigheter innan barnet föds. Allt detta är naturligtvis normalt, men du tjänar ändå på att försöka förbättra situationen så mycket som möjligt. Detta kan ju också göra så att du njuter av din graviditet mer. Aftonbladet skriver här om hur många använder stödstrumpor vid graviditet.

Stödstrumpor kan vara avgörande för att du ska orka med vardagen. Speciellt om du redan har små barn och därför inte kan vila så mycket som du skulle vilja. Men även så att du kan fortsätta jobba lite längre, vilket många faktiskt tycker om att göra. Dessa strumpor masserar och stödjer dina ben så att blodet cirkulerar bättre och du orkar med en smula mer. Helt klart ska du försöka vila när du behöver det, men strumporna kan göra det lättare att klara av livet fram till det är dags att lägga sig på soffan.

Bättre hälsa med rejäla strumpor

När du flyger långa sträckor så är det lätt att benen svullnar upp. Men inte bara det utan du kan också råka ut för blodpropp som i sin tur kan vara fatalt. Många dras också med åderbråck eller har en tendens att få dem. Även här kan stödstrumpor vara precis det som behövs för att hålla sig sund och undvika denna plåga. Och detta är inte bara något som sker under flygningar. Det kan vara en daglig kamp mot denna åkomma. Ystads Allehanda rapporterar i denna artikel om hur stödstrumpor kan hjälpa dig i kampen mot åderbråck.

Det är klart att du inte får bättre ben utan åderbråck bara över en dag. Du kanske måste ha dem på dig under en viss period. Men de flesta märker stor skillnad redan efter några dagar, och märker hur åderbråcken lägger sig något. Speciellt om du använder dem i samband med andra tilltag som din doktor rekommenderat. Då kan stödstrumporna verkligen göra stor skillnad. För den som har åderbråck är det inte så roligt och de vill gärna bli av med dem.

Portrait of businesswoman sitting in waiting room

Strumpor för alla situationer

Det kan alltså vara lämpligt med stödstrumpor i ett antal situationer. Inte bara äldre kan slita med dålig blodcirkulation, utan allt fler yngre märker av detta problem. Bland annat kan stillasittande arbete vara en bidragande faktor. Men det är ju inte alltid som du vill analysera hur du mår. Om det hjälper att ta på sig en viss strumpa under arbetstiden så blir ju detta en självklarhet.

En fördel med dagens stödstrumpor är också den stora variationen. Du måste inte ha en viss form eller färg utan kan välja något som passar dig. Flygvärdinnor som måste vara snygga och ha klackar använder ofta varianten strumpbyxor. Dessa masserar och håller deras ben i schack medan de springer fram och tillbaka för att ta hand om passagerarna. Som redan nämnts finns det också snygga strumpor för affärsmän, det är inte bara kvinnor som vill ha igång cirkulationen.

Alla som sitter stilla mycket eller står upp under längre perioder har märkt hur skönt det är med stödstrumpor. Därför finns det också strumpor som är färgglada, med korta eller långa skaft, eller utan fot. Du kan alltid hitta något som passar dig och även den situation som du ska använda dem till. Bara för att du har svarta strumpor på jobbet betyder ju inte det att du inte kan ha en annan färg till vardags eller när du sportar.

Ta hand om din kropp

Framför allt så kopplas dock stödstrumporna samman med god hälsa. Du kan både undvika och behandla åderbråck med dem. Samtidigt så kan de förhindra att blodproppar uppstår. När blodcirkulationen i benen fungerar så blir det bättre i hela kroppen. Därför borde helt klart fler personer pröva på detta lilla effektiva botemedel.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: