Så kan KBT-terapi bota fobier

by admin on May 11, 2018

884-1

De allra flesta människor upplever någon form av fobi under sin livstid. För de flesta är det något man kan leva med eftersom det inte påverkar ens vardag nämnvärt men samtidigt finns det många fobier som etsar sig fast och därför kan upplevas som ett problem i livet. Då kan man välja att satsa på terapi för att bli av med fobin.

Förr i tiden fanns det ett visst stigma kring att gå till en psykolog men detta existerar som tur är inte idag. Det finns många människor som vid någon tidpunkt i sitt liv besöker en psykolog av en eller annan anledning. Detta kan variera mellan allt från rädslor och ångest till en skilsmässa som behöver bearbetas på bästa sätt. Nyfiken på att få veta mer – psykologer i Stockholm vittnar alla om att det blivit allt vanligare att gå och prata med någon i olika situationer i livet.

Caroline Kraus är expert på kbt terapi i Stockholm och hjälper många klienter varje dag och är van vid att arbeta fram verktyg och sätt som man kan hantera sitt liv på bästa sätt.

Medias rapportering om KBT-terapi

I media skriver man då och då om det faktum att allt fler går i terapi och så kan KBT-terapi bota fobier. Detta är ju ett faktum som gör att man lättare bestämmer sig för att gå till en terapeut än man tidigare gjort.  Det är viktigt att se till att KBT-terapeuten har KBT-utbildning. Läs mer på den här sidan i Sydsvenskan och se vad du kan titta efter när du bestämmer dig för hur du ska göra och vem du ska gå till.

KBT-terapi kan bota fobier. Här mer i det här inslaget från Sveriges Radio och se om detta kanske är något du känner igen dig i. Många människor har fobier så det är mycket vanligt och ingenting att skämmas för på något sätt. Det är alltid bättre att ta den hjälp som finns att få och genom att läsa kan man förstärka bilden av att detta är något positivt.

Så väljer du terapeut

  • Börja med att kolla upp vilka kostnader som är förknippade med att gå till en terapeut. Det kan i vissa fall vara så att din arbetsgivare kan hjälpa till men i andra sammanhang måste du betala det själv. Det är därför viktigt att du har en budget för det hela och kan vara säker på att du kan betala för det hela. Vet du inte hur du ska göra en bra budget bör du alltid be om hjälp från någon kunnig person eller läsa dig till informationen på nätet eller i en bok.
  • Våga fråga andra om tips och tankar. Någon du har förtroende för kan mycket väl ha varit hos en psykolog eller terapeut och att våga fråga dem om tips är värdefullt. Du kan ju få ett tips på någon som kan hjälpa dig framåt i livet på ett positivt sätt.
  • Boka ett möte och ställ frågor du har för att se om du känner dig bekväm med den psykolog eller terapeut du är hos. Många erbjuder ett första möte gratis eller till rabatterat pris för att ni ska kunna se hur det känns. Det viktiga är att du bara fortsätter hos någon som du känner förtroende för så att du kan vara säker på att du kommer att få ut något av samtalen. Vare sig du vill veta svaret på så kan KBT-terapi bota fobier eller något helt annat så är det viktigt att våga fråga i alla lägen.
  • Se till att du förstår villkoren för de samtal du bokar. Då kan du vara säker på att inte få några tråkiga överraskningar när du väl har börjat. Detta är ju alltid tråkigt att få då man lagt ut pengar på något viktigt. Även i detta läge ska du fråga om det är något du undrar över. Det är aldrig för sent att göra det för att försäkra dig om att du gör ett bra val.

Så kan KBT-terapi bota fobier och andra problem

884-2

Oavsett din anledning till att besöka en terapeut så är det viktigt att du kommer ihåg att det alltid är något positivt att ta ansvar för sin hälsa i alla lägen. Att gå till en terapeut för att få hjälp med verktyg för att må bättre i vardagen eller hantera en kris visar på styrka.

Genom att välja vem du går hos efter att ha gjort efterforskningar så kommer du att kunna försäkra dig om att du gör ett bra val. Då kan du så småningom också se resultaten av detta, om du är villig att arbeta för det och på så vis skapa dig en ljusare framtid än du någonsin trodde var möjligt.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: