Så underskattar företag behovet av extern IT-hjälp

by admin on June 28, 2018

1108-1

Det kan vara dyrt att starta upp en ny verksamhet. Ditt kapital verkar krympa för varje dag som går. Då kan det kännas svårt att lägga ut pengar på något som du tror du kan klara av själv. Samma princip kommer ofta igen lite längre fram. Alla vill spara sina pengar och få ut så mycket som möjligt från resurserna. Men det är inte alltid det lönar sig att spara in.

Vissa delar av verksamheten måste helt enkelt fungera. De flesta inser vikten av att bokföringen sköts på rätt sätt. Det är klart att det kostar lite att låta någon ta hand om böcker och redovisning. Men i längden så får du tillbaka dubbelt upp. Dels för att du slipper straffavgifter eller sanktioner. Samtidigt kan du få goda råd om strategier som du själv inte tänkt på. Det samma är ofta fallet med IT, något som är en viktig del av alla företag.

Vad är outsourcing?

På svenska så kallas det utkontraktering, men det engelska uttrycket är vanligt. Generellt så betyder det att ett företag låter en annan part ta hand om delar av sin drift. I praktiken så kan anlitar du ett företag att sköta vissa delar av din verksamhet. Bokföring, som nämnts ovan, är ett bra exempel på detta. Vanligtvis är det bara riktigt stora företag som har en egen ekonomiavdelning. IT är ett annat område där det faktiskt lönar sig att inte göra det helt själv. Fouredge – IT Outsourcing är rätt val för dig som vill ha en optimal arbetsdag.

Det handlar alltså om att utnyttja allt det du har till förfogande. Såvida IT inte är ditt område så har du säkert andra starka sidor som du måste satsa på. Genom att outsourca IT så kan du istället koncentrera dig på det du är riktigt bra på. De flesta bygger upp sitt företag runt ett hantverk, yrke eller annan specifik sak. Det är här du ska lägga ner din energi, där du kan vara till störst nytta. Ekonomi och IT är det ofta bäst att outsourca. Molntjänster är rätt val för företagare som vill kunna arbeta överallt.

1108-2

Olika former av IT-hjälp

Just molntjänster är något som vuxit till sig. Det ger dig möjligheten att lagra stora mängder information utan att ha den fysiska kapaciteten. Samtidigt så är allt samman tillgängligt var som helst. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. Så det spelar ingen roll om det är på kontoret i Ludvika eller på stranden i Thailand. Du kan alltid jobba med din information. Dagens Nyheter rapporterar i denna artikel om att många molntjänster vill satsa på Sverige.

Detta har lett till nya sätt att jobba på. Du måste inte betala hyra för ett dyrt kontor nere på stan. Dina medarbetare kan jobba hemifrån, vilket ofta är bäst för både dem och dig. Alla sparar sitt jobb uppe i molnet, så att alla kan ta del av det. När du är ute på resa kan du snabbt koppla upp dig och fortsätta jobba. Det är som en gemensam sparbössa som alla når och kan stoppa i sina pengar.

Underskatta inte behovet av extern IT-hjälp

Många personer kan en hel del om datorer och hur de fungerar. Men detta är inte alltid tillräckligt för att klara av ditt företags IT-system. Du ska inte underskatta vikten av IT, och framför allt då behovet av att outsourca. Det handlar om så mycket mer än att installera några dataprogram, vilket i och för sig är viktigt. Istället kan det ha att göra med din image som företag. Om du har tider då allt ligger nere eller något annat inte fungerar som det ska kan det påverka dina kundrelationer negativt. Framför allt så tillåter det inte dina anställda att jobba till sin fulla potential.

Då är det mycket bättre att låta experterna ta hand om det hela. Dels har de större kunskap och erfarenhet. Men i och med att du har ett avtal med dem så slipper du tänka mer på saken. Om du väljer att själv ta hand om IT så följer ansvaret för sjukskrivningar, uppdateringar och liknande saker på dig. Men om du anlitar någon annan så är det deras ansvar. Du får alltid det du betalar för- ett väl fungerande IT-system. Affärsvärlden skriver i en artikel om vikten av statistik för molntjänster.

Ett väl fungerande IT-system

Datorer, IT och allt som har med det att göra är som skelettet i företaget. Om det är starkt och väl underhållet så kommer allt annat att fungera så mycket bättre. Det allra bästa brukar vara en extern IT-firma som är specialiserad inom sin bransch. Du får det bästa på området utan att behöva betala allt för stora pengar. Det är också lättare att kontrollera dina utgifter när har en fast månadskostnad.

Genom att anlita en bra, utomstående firma att sköta din IT-hantering kan du lita på att allt fungerar hela tiden. De kan sätta upp dina datorer och ge dig råd om bästa sättet för lagring av information. Dessa detaljer är ju beroende av hur ditt företag fungerar samt hur stort det är.

Sedan kan de också lägga upp hela systemet så att det är säkert. Lösenord, brandväggar, och allt annat som krävs i dagens cybersamhälle. Dina anställda kan bli informerade om hur de ska kunna undvika onödiga misstag. Du kommer att få ett säkert system som alltid är uppe, vilket i sin tur ger dig chansen att verkligen gå framåt.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: